Geert spreekt zijn veto uit

zaalvoetbal

Grote consternatie binnen de club. Trainer Geert Prins heeft een aantal selectiespelers verboden om nog langer op vrijdagavond te zaalvoetballen. Wie zich niet aan het besluit houdt, voetbalt niet op zaterdag.

Wat is het geval? Vijf spelers uit het eerste en tweede zitten in een zaalvoetbalteam en spelen onder meer op vrijdagavond een zaalvoetbalwedstrijdje. Leuk toch zou je denken, wat extra beweging kan die jongens geen kwaad.

Nou, daar denkt Geert anders over. Geert is bang dat de spelers die op vrijdagavond een wedstrijdje hebben gevoetbald op zaterdag minder scherp zijn en minder energie over hebben om 90 minuten voluit te gaan. Laat staan de blessures die kunnen ontstaan vanwege het zaalvoetbal.

De zaak kwam volgens bronnen aan het rollen toen een van de spelers van CSVC1 die ook in de zaal voetbalt vorige week zaterdag in de tweede helft kramp kreeg. Toen deze jonge speler Geert opbiechtte dat hij de avond ervoor een wedstrijd in de zaal had gevoetbald, was het voor Geert duidelijk; op vrijdagavond geen zaalvoetbal meer voor selectiespelers.

Dat besluit is bij menigeen niet goed gevallen. Oproer binnen de vereniging en niet zo’n beetje ook. Het spook van de revolutie waart door de vereniging. Verhitte disccusssies aan de bar en in de kleedkamers.

mammoet

Udo, zaalvoetballer van het eerste uur, was er donderdag duidelijk over. “Ouwe dibbes, ik zeg je een ding. Die frikandeldraaiende tweetandige mammoet moet niet zeuren. We voetballen tegenwoordig vierde klasse en dan zouden die jongens op vrijdagavond niet mogen zaalvoetballen. Laat me niet lachen. Waar hebben we het over. Laat die jongens lekker voetballen.”

Komende vrijdag weten we meer. Is het woord van Geert wet of wordt zijn gezag ondermijnd? Mochten de spelers ervoor kiezen om toch te gaan zaalvoetballen, dan hebben we met heuse gezagscrisis te maken. Gaat Geert op zijn strepen staan en houdt hij de spelers buiten de selectie of haalt hij balzeil?

Ik hou jullie op de hoogte.

Update: de spelers van 1 en 2 hebben eieren voor hun geld gekozen en voetballen niet langer meer op vrijdag. Geert kan weer rustig slapen op vrijdagavond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s