Udo eist een rectificatie

 Voor wie het ontgaan is. Udo heeft gereageerd op mijn vorige blog waarin ik beschrijf wat een Udotje is. Uiteraard wil ik jullie zijn reactie niet onthouden. Daaronder mijn reactie op zijn reactie.

Ouwe dibbes, kerel, jouw artikel heb ik met veel verbazing gelezen. Ik ben geschokt en verbouwereerd….. Een Udotje?? Een keiharde overtreding zonder enige intentie om de bal te spelen!!!

Ik wordt hier in een kwaad daglicht gezet. Dit artikel bezorgd mij imagoschade. Ik eis rectificatie! Mijn naam dient gezuiverd te worden!! Voor zover dit nog kan na dit artikel.

Een Udotje; een tot in perfectie uitgevoerde sliding met het been op de grond. Een Udotje is hard, maar te allen tijde rechtvaardig. Bij een Udotje wordt immer de bal gespeeld en slechts zelden de man geraakt.

Een Udotje wordt alleen uitgevoerd door de master zelf oftewel; Udo.

Imitaties van een Udotje leiden door onkunde, te laat zijn of broze botten veelal tot benenbrekers.

Samenvattend: indien juist omschreven en juist uitgevoerd, leidt een Udotje uitgevoerd door Udo zelf altijd tot balbezit!

Udo, jongen. Bedankt voor je reactie. Laat ik het nog een keer uitleggen.

Een Udotje heet niet voor niets een Udotje, omdat het de naam heeft gekregen van een speler die door een gebrek aan techniek, souplesse, snelheid en taktisch inzicht de tegenstander niet op een normaal nette manier kan uitschakelen.

Daardoor ziet hij zich helaas genoodzaakt om via bruut geweld de tegenstander af te stoppen, wat doorgaans leidt tot overtredingen die veelal met een gele of rode kaart bestraft zouden moeten worden.

Dat veel scheidsrechters een Udotje niet bestraffen, heeft zuiver en alleen met de lankmoedigheid dan wel lafheid van de scheidsrechter te maken die bang is dat de wedstrijd door het trekken van een gele dan wel rode kaart zal ontsporen.

Niets is echter minder waar. Juist het feit dat een scheidsrechter bij een Udotje niet de euvele moed heeft om daadkrachtig op te treden en zijn gezag te laten gelden, leidt in het algemeen tot nog meer irritaties bij de tegenstander en indirect tot imitatiegedrag van een Udotje.

Ik wil het nog scherper stellen: ieder Udotje zou altijd met een rode kaart moeten worden bestraft.


Advertenties

Een gedachte over “Udo eist een rectificatie

  1. Nog niet zo heel lang geleden vertelden mijn jeugdtrainers op de toekomst mij dat ik over alle ingredienten beschik die benodigt zijn voor het spelen van profvoetbal Er werd mij gezegd; Udo jij hebt tips, techniek, inzicht, positiespel en snelheid. Helaas heeft veel en lang blessureleed een eind gemaakt aan de voor mij voortbestemde carriere in de grootste competities van Europa.

    Nu wordt ik vandaag de dag afgeschilderd (nota bene door mijn teamgenoot) als iemand die bruut geweld gebruikt en gebrek heeft aan techniek, souplesse etc. Een Udotje bestraffen met rood? Ik heb al in geen tijden meer kaarten gehad! Laat staan rode kaarten. Nu voel ik mij onheus bejegend!

    Mijn imago van snelle, rappe, vlugge, hard maar rechtvaardige, alles overziende en technisch hoogebegaafde verdediger wordt in 1 artikel aan diggelen geschreven door (Ar)Jan (de Jong) Balverlies. Mijn imago kwam te voet en gaat te paard! Dit kan, mag en laat ik natuurlijk niet zomaar gebeuren….. Daarom eis ik naast een rectificatie ook onafhankelijk onderzoek! Desnoods een parlementaire enquete! het reecht zal zege vieren.

    Gelukkig raakt de Stier van de Klinkenvlier langzaam maar zeker weer fit. Met een week of 4 verwacht ik weer te voetballen en zal ik jullie laten weer laten zien wat een Udotje is: een perfect getimde sliding, netjes beentjes op de grond, bal veroveren en dit vervolgens afmaken met een assist over 60 meter bij onze spits op de stropdas!

    Daarom graag dit draak van een artikel spoedig rectificeren….. Zo niet???? Dan ben ik wellicht genoodzaakt om er op donderdag avond een Arnotje uit te gooien…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s