De Boner moet keuzes maken

De Boner moet keuzes maken

Verleden week werden we nog kansloos van de mat gespeeld door een goed Meppel 3. Met een 5-0 nederlaag mochten we niet eens klagen. Het is dat Pieterman op dreef was en enkele goede reddingen verrichtte, want anders waren we helemaal de bietenbrug opgegaan. Op de terugweg werd in de auto dan ook flink gemopperd. Het was een slappe zooi, sommige spelers moesten meer inzet tonen, de Boner begreep er taktisch niets van. Kortom,  er moest wat gebeuren.

Een week later is het alweer heel anders na de 6-0 overwinning op De Weide 4. Niets zo opportunistisch als de voetbalwereld, ook in de Drentse boerenbond. De donkere wolken die boven ons elftal samenpakten zijn zomaar verdwenen en plotseling zien we de toekomst weer zonnig tegemoet. Om het kampioenschap gaan we niet strijden aldus Gerard Tent, maar “een plek in de middenmoot moet te doen zijn.” Waarvan akte.

Maar om die middenmoot te halen, moet de Boner keuzes maken. We hebben geen super elftal, daarvoor ontbeert gewoonweg de kwaliteit. We hebben een paar voetballers die goed kunnen voetballen en de rest moet het vooral van hard werken hebben. Het is zoals het is.

Dat betekent dat die goede voetballers in principe altijd moeten voetballen en dat de rest geregeld op de reservebank moet plaatsnemen. En wie de goede voetballers zijn? Ik kan er zo een paar opnoemen zonder volledig te zijn. Ik denk aan een Gerard, Robert (als ie fit is), Dennis, Chris, Arno, Erwin. Wie ik nu niet genoemd heb, sorry. Ik zeg uithuilen en opnieuw beginnen.

Nog even over de Boner en taktiek. Marco is de eerste om aan te geven dat dat zijn sterkste punt niet is. Maar dat wisten we al, zodat daarover zeuren weinig zin heeft. Het lijkt me dat we met zijn allen mans genoeg zijn om de beste opstelling per wedstrijd neer te zetten. En als ik Marco was zou ik de opstelling van te voren even met een of twee spelers doorspreken. Of overleg anders een keer met Gerard Bruins wat volgens hem de beste opstelling is. Heeft ie vast wel een mening over.

O ja, nog een ding. Wijs per wedstrijd ook twee lui aan die de kleedkamers moeten schoonmaken. Ervaring leert dat we dat onderling zelf niet kunnen regelen. Wat dat betreft zijn voetballers net kleine kinderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s