Een plotselinge wisseling van de wacht

De Boner

Donderdagavond een week geleden is het plotseling spitsuur op mijn mobiel. De Whatsup-groep CSVC 3 staat onder hoogspanning na een een app van Boonstra.

20.38 Beste mensen. Ik heb moeten besluiten om te gaan stoppen. Aangezien het bestuur mij erop heeft gewezen dat Gerard de touwtjes in handen hoort te hebben en gaat krijgen. Samenwerken is voor mij geen optie, omdat ik mijn zeggenschap moet inleveren! Ik heb geen zin om alleen maar toe te gaan kijken hoe we goed of slecht spelen, zonder ook maar enig geschreeuw of gevloek, zoals velen mij kennen. Dat kan en wil ik niet en dat is niet mijn aard!! Ik hoop dat jullie een goed en mooi seizoen gaan draaien en ik kom zo af en toe wel ff een pilsje halen. Groeten jullie ex-coach!!

20.58 Erwin reageert:  ? Er was toch de afspraak dat jij het ging doen. Neem aan dat dit tot het einde van het seizoen is..

20.02 Bas: Blijkbaar niet…

21.05 Leon: Ik stop er ook mee. Bedankt voor alles.

21.13 Bouke: Maar jongens, dan stop ik er ook mee. Iedereen bedankt.

21.36 Jeroen O: Belachelijk!!. Dat krijg je dus als je het 2e helpt!!

21.37 Bas: Inderdaad. Stank voor dank.

21.42 Jeroen V: Idd. Laat ze dan maar in de plomp zakken. Ajuuu.

21.57 Bas: Zou er nog plek zijn bij 4 of 5?

21.58 Jeroen V.: Gaan we kijkuh Bas. Ik ben er wel klaar mee zo.

22.26 Henk verandert de naam van van de Whatsup-groep in Vrienden van vroeger.

Het resultaat: Marco en Leon zijn respectievelijk gestopt als coach en assistent-coach, Bouke en Jeroen stoppen als speler.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar het waarom van het bestuur.

Vrijdagavond kom ik Robert ter hoogte van de chips tegen in de Jumbo. Hij heeft via via gehoord dat Marco aan de kant is gezet omdat Gerard betaald krijgt als trainer en dat hij dus coach van het tweede moet zijn. “Maar het precieze weet ik ook niet. Daarvoor moet je bij het bestuur zijn. Aan de ene kant is het wel logisch, maar de manier waarop dit nu weer gebeurt is niet chic.”

Diezelfde avond krijg ik nog een app van Marco. Of ik in mijn blog wel duidelijk wil maken dat hij stopt, omdat hij de ploeg niet meer mag sturen van het bestuur. “Dat ik stop is puur dat het bestuur zich niet aan hun afspraken houdt. Tuurlijk is het logisch dat een betaalde trainer de touwtjes in handen hoort te hebben, maar als men dat vooraf anders afspreekt, vind ik niet dat je dat zomaar kan veranderen. Dat gelul dat ik zogenaamd niet samen wil werken met Bruins is natuurlijk onzin. We hadden er goede afspraken over en dat gooit het bestuur gewoonweg in de prullenbak. Ze veranderen de boel alleen maar om geen gezichtsverlies te lijden voor de omstanders. Ga je goed ouwe.”

Daar heeft de Boner een punt. Afspraak is afspraak en dan moet je als bestuur niet terugkrabbelen. Terugkomend op wat Robert al eerder in de supermarkt zei. Niet chic. Dat is het juiste woord. Het bestuur heeft gewoon niet chic gehandeld. Dit had men vooraf moeten doen.  En niet op dit moment, nu de competitie alweer vijf weken aan de gang is. Nee, dit verdient absoluut niet de schoonheidsprijs.

Volgens de complotdenkers in ons team is het allemaal doorgestoken kaart. “Ze hebben gewoon afgesproken dat de Boner een paar weken als coach mocht opereren, waarna Gerard het zou overnemen. we zijn er gewoon allemaal ingestonken.” Ja, het zou kunnen. Wie het weet, mag het zeggen.

Overigens, met Gerard aan het roer blijft het voetbal nog steeds armetierig. We verloren zaterdag kansloos met 5-0 van Angelslo. Udo constateert op de app terecht dat er geen sprake was van een shock effect.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s