Het loopt nog niet echt en dat is een understatement

doepunt

Erwin, dit seizoen overgekomen van Raptim, baalde zichtbaar. Hij voelde zich onterecht aangevallen door Gerard Bruins in de rust van de wedstrijd tegen Noordeschut 4. “Ik vind het best als Gerard kritiek op me heeft, maar dat was deze keer wel onevenredig veel op mij gericht. Ik ben niet de enige in het team die fouten maakt. Kom op zeg, verdomme. Hier wil ik het nog wel even met hem over hebben. Als dit zo blijft doorgaan, is het aju en tabé.”

Ook Haiko, broer van Erwin, zat te mopperen na afloop van de wedstrijd die met 1-5 verloren ging, nadat we aanvankelijk nog met 1-0 hadden voorgestaan. “Allemaal leuk die persoonlijke mandekking, maar je loopt je suf. Na een kwartier minuten had ik de tong op mijn schoenen. Ik weet niet of dit de goede aanpak is. In 3 namen we gewoon de man over als die van positie wisselde. Dat werkte prima”, aldus Haiko.

Nee, het loopt nog niet in ons team. Na zes wedstrijden hebben we slechts twee keer gewonnen en vier keer verloren, waarvan de laatste twee met dikke cijfers. En dikke nederlagen zijn nooit goed voor het moraal.

Afgelopen donderdagavond zaten we met het hele team en Gerard na de training even bij elkaar om enkele zaken door te spreken en te inventariseren wat de wederzijdse verwachtingen waren. Op zich niet verkeerd. Een van de onderwerpen die op tafel kwam, was het wisselbeleid.

Feit is dat we door de samenvoeging van 2 en 3 over een te grote selectie beschikken. Als iedereen fit en aanwezig is, kan Gerard uit 21 man kiezen. Dat is teveel en betekent ook dat er per wedstrijd zes man niet kunnen voetballen. En dat je daarnaast met vier man op de reservebank zit die allemaal een helft voetballen. Want dat hebben we met zijn allen na donderdag afgesproken.

En dat laatste kon nog wel eens een probleem gaan geven. Want vier man inpassen in de rust geeft toch onrust. Posities worden anders ingevuld, automatismen slijten minder makkelijk in omdat je veel minder in een vaste opstelling voetbalt. Daarnaast moeten we als oude 3 wennen aan de speelwijze die Gerard voor ogen heeft.

Kortom, er is werk aan de winkel. Voor het team en Gerard. Vraag is hoelang dit wisselbeleid standhoudt? Kiezen we voor afspraak is afspraak, iedereen voetbalt minimaal één helft. Of wordt er toch getornd aan wat donderdag is afgesproken en kiezen we na nog enkele nederlagen toch voor het principe: het sterkste team voetbalt met maximaal drie man op de reservebank.

Wie durft er een wedje te maken?

Citaat van de wedstrijd. Grensrechter Udo tegen de coach van Noordseschut: “Nu kun je wel je wijze hoofd schudden, maar buitenspel of niet, ik vlag ze allemaal af.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s