Alle ballen in het Tjeukemeer 2

Tjeukemeer Zaterdagmorgen verschijnt er een berichtje van Davor Pobric op de groepsapp van ons elftal. “Mannen heel veel succes vandaag, ook namens mijn werkgever die sponsor is van het Nederlandse amateurvoetbal en streeft naar fair play, respect voor elkaar op en naast het veld, plezier en persoonlijke groei.”

Mooie woorden van de ING, maar daar komt die middag in Delfstrahuizen weinig van terecht. Beide teams gaan er eigenlijk direct vanaf de aftrap opnieuw met gestrekt been in. De irritaties die in de eerste wedstrijd al snel de bovenhand kregen, komen ook in de tweede wedstrijd weer bovendrijven als het vet op mijn oma’s groentesoep.

Het is actie en reactie, waarbij onze tegenstander net wat gewiekster opereert, zodat na een eerste geniepige overtreding van Delfstrahuizen direct de botte overtreding van een CSVC’er volgt. Het komt het spel niet ten goede. Over en weer zijn er weinig kansen. Arend en Robert proberen er af en toe langs te komen, maar afgezien van een schot van Robert, zijn we nauwelijks gevaarlijk. Ook Delfstrahuizen kan geen potten breken, zodat het na 45 minuten strijd nog steeds 0-0 is. Omdat het doelsaldo geen rol speelt, hebben we na de 3-2 overwinning aan een gelijkspel voldoende.

In de tweede helft gaan beide elftallen op de oude voet verder. Delfstrahuizen valt aan, wij verdedigen stug en geven nauwelijks wat weg. Erwin is de spreekwoordelijke stofzuiger en ruimt alles op. Samen met Harrie zijn ze aan kant van CSVC de uitblinkers. Na een half uur knallen de hoofden van Arend en de laatste man van Delfstrahuizen keihard tegen elkaar. Beiden kunnen niet verder. Arend wordt naar het ziekenhuis afgevoerd met een forse hoofdwond. De schade blijkt achteraf mee te vallen met slechts vier hechtingen en een mooie witte tulband a la John de Wolf.

Het is niet de dag van Robert. In de eerste helft krijgt hij voor een lichte overtreding een gele kaart, waarna in de tweede helft nogmaals een tweede gele kaart volgt voor weer een licht vergrijp. Het is tien tegen elf en Delfstrahuizen zet opnieuw aan om het winnende doelpunt te scoren. Henk schopt vervolgens aan de linkerkant van het veld een tegenstander meedogenloos doormidden en krijgt terecht een gele kaart. Als hij even later bij een opstootje betrokken raakt en opnieuw geel ziet, is het ook bye bye zwaai zwaai Henk. De geschiedenis van een week geleden herhaalt zich. Het is opnieuw negen tegen elf met nog tien minuten op de klok.

Delfstrahuizen valt met man en macht aan en wij roeien alle ballen weg richting het Tjeukemeer. Met nog drie minuten te gaan, wil Erwin een bal terugkoppen op Pieterman, maar deze heeft inmiddels zijn doel verlaten zonder dat Erwin er erg in heeft, zodat de bal tergend langzaam in eigen doel verdwijnt. Delfstrahuizen heeft het doelpunt waar het zo vurig op zoek naar is, zodat na het eindsignaal van de scheidsrechter strafschoppen de beslissing moeten brengen.

Dat ziet er aanvankelijk heel goed uit en de hoop groeit op een goede afloop. Delfstrahuizen mist de eerste twee, wij scoren de eerste waarna de tweede tegen de paal komt. De Friezen scoren vervolgens de derde en vierde, wij scoren de derde, maar missen de vierde, zodat de laatste penalty de doorslag gaat geven. Delfstrahuizen scoort, zodat Michael moet scoren om ons in de race te houden. Helaas eindigt zijn inzet tegen de paal, zodat we uiteindelijk toch de bietenbrug opgaan.

Terug in Coevorden in de kantine kom ik nog even aan de praat met Gerard Bruins. We komen tot de conclusie dat een gebrek aan zelfbeheersing ons de das heeft omgedaan. Ik zeg gekscherend tegen Gerard dat hij de ploeg dus niet in de hand had. “Ja, zegt Gerard, “Eigenlijk kun je dat wel stellen, ja. En dat moet volgend jaar dus beter.”

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s