De oude man heeft spierpijn

Anderhalf jaar niet voetballen en dan direct 90 minuten volle bak in de wei tegen de kampioen van vorig jaar is natuurlijk vragen om problemen. Nou die heb ik dan ook kan ik je vertellen. Allemachies, ik heb heb spierpijn in al mijn haarvaten. Het voelt alsof twee potige Engelse rugby’ers van elk 120 kilo bovenop me zijn gedoken.

Van mevrouw de Jong is weinig medelijden te verwachten. Laat staan een verkwikkende massage. Die vindt voetballen, en uberhaupt alle sporten, sowieso een totale verspilling van tijd. Ze stond dan ook niet op de banken toen ik van de zomer aankondigde dat ik weer met voetballen zou beginnen. Of dat wel verstandig was. “Voor je het weet scheur je wat af, je bent ook niet meer de jongste.”

Ja, dat is waar. Maar toen ik opperde dat ik wielrennen ook wel wat vond, was het hoongelach niet van de lucht. “Ja Jezus, dat ga je niet doen hoor. Dat vind ik zo zielig. Van die middelbare  mannen die met een te dikke pens in een te strak wielrennersshirt van de Rabobank amechtig boven zo’n stuur hangen en denken dat ze nog een jonge God zijn. Doe me een lol zeg. Ga dan in hemelsnaam maar weer voetballen.”

En dat is wat ik heb gedaan. Ik heb een nieuw stel voetbalschoenen gekocht. Zwart, zoals het hoort. De voetbaltas ergens onder een flipperkast vandaan gehaald en op de fiets naar het voetbalveld. De rituelen zijn er als vanouds. Een kop koffie van te voren, de lichte wedstrijdspanning, het slappe ouwehoeren met je teamgenoten, wie is er tot laat in de kroeg blijven hangen, hebben we genoeg man. Niet dus, negen man van ons eigen en twee van het vierde. Geen wissels dus. Dat wordt een taaie weet ik dan al.

In de kleedkamer pak ik mijn tas uit. Voetbalschoenen, scheenbeschermers, kousophouders, t-shirt. Niks vergeten. Het geluid van de noppen op de tegels als je door de gang naar het veld loopt. Het inlopen om de spieren warm te maken, intrappen met Bas en Michael, nog even snel pissen in de bosjes. Daar is de scheids. De aanvoerders schudden elkaar de hand, vervolgens de toss, wij mogen aftrappen. De scheids fluit. Een nieuw voetbalseizoen is begonnen.

ps. eindstand CSVC3-HZVV6 2-2 na een 2-0 ruststand.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s